ELS DITS DE LA MÚSICA

Si bé és cert que Toti Soler és conegut pel gran públic en gran part per ser un mestre posant música a la veu dels poetes i per les seves col·laboracions amb grans cantautors dels Països Catalans (on destaca per sobre de totes el seu periple de 24 anys amb Ovidi Montllor), no és menys cert que la major part de la seva creació musical estrictament guitarrística roman desconeguda o només està a l’abast dels seus seguidors més fidels i melòmans. ELS DITS DE LA MÚSICA dóna a conèixer més i millor la seva inestimable obra: tan mediterrània, tan contemporània, tan universal.
En solitari, a duet (amb la violinista Olvido Lanza) i acompanyat del seu Trio, ens mostra la faceta més prolífica de la seva música que molts han batejat com Guitarra Catalana: una denominació del seu estil caracteritzat per una fusió única de diferents tècniques guitarrístiques i formes musicals –clàssic, folk, jazz, flamenc, guitarra sud-americana, músiques orientals, etc.-. Un captivador recorregut pel seu exquisit univers musical (personal, sensible i profund) a través de les seves composicions més recents i d’una selecció dels millors temes que ha escrit durant els més de cinquanta anys de dedicació a la guitarra i a la composició.

PETITA FESTA

Toti Soler i Gemma Humet presenten Petita Festa: música i poesia en la seva màxima expressió fruit de 8 anys de col·laboració artística contínua. Una forma personal sensible i profunda de compondre, interpretar i posar veu als poetes a través del seu univers de guitarra i cançó: Papasseit, Ovidi Montllor, Mª Mercè Marçal, Vinyoli, Vian & Vence, Brel, Léo Ferré, Brassens, entre d’altres. Una petita gran festa per als sentits.

UN TAST D'ODISSEA

L’Odissea d’Homer és l’obra fundacional de la literatura europea. L’embrió de tot el que ha vingut després. Més de 12.000 versos ara renovats per Joan Francesc Mira -Premi d’Honor de les Lletres Catalanes- en una traducció fidel, àgil i bella. La selecció i la veu de Cinta Massip i l’esperit mediterrani de la guitarra de Toti Soler -Creu de Sant Jordi-, un músic que també és un clàssic de la nostra cultura. Música i Poesia, dues arts germanes que juntes creixen i es completen.
L’Odissea és un llarg viatge per la mar nostra, on es despleguen els grans temes de la vida i de la poesia, l’amor, la gelosia, l’art de la guerra, el viatge, el retorn, l’art de la vida, els dubtes i la mort.

PESSOA

Els heterònims, a diferència dels pseudònims són personalitats poètiques completes:
identitats, que, en principi falses, es tornen veritables a través de la seva manifestació artística pròpia i diversa de l’autor original. Pessoa no escrivia «la seva» pròpia poesia, sinó la poesia de diversos autors ficticis, diferents en veu, estil i maneres. Els heterònims que va crear són portuguesos, anglesos i francesos.
Són poetes, contistes i assagistes. Fernanado Pessoa va ser tots i cada un d’ells. Amb PESSOA la veu de Montse Vellvehí i la guitarra de Toti Soler s’endinsen a l’obra d’Alberto Caeiro -el poeta bucòlic- i Álvaro de Campos -el poeta futurista-. Un joc teatral amb veus-personatges lírics i amb inquietuds existencials alhora, tant oposades com complementàries. No sense raó s’ha anomenat Pessoa el poeta dramàtic o el poeta filòsof.